Djeca su u teškim razvodima emocionalno zlostavljana i nedovoljno zaštićena

Centar za socijalnu skrb Požega, u suradnji sa Centrima za socijalnu skrb Pakraca, Valpovo, Nova Gradiška, Našice i Slavonski Brod, organizirao je dvodnevnu edukaciju iz područja konfliktnog roditeljstva pod nazivom „Dijete u središtu (sukoba): Znanost, teorija, klinička praksa“, koju danas i sutra u Požegi održava prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Edukacija je primarno namijenjena socijalnim radnicima i psiholozima centra za socijalnu skrb, koji se u svom svakodnevnom radu susreću s ovim problemom, kao i stručnim suradnicima psiholozima osnovnih škola i vrtića s kojima centri za socijalnu skrb blisko surađuju.

Profesorica Gordana Buljan Flander smatra da, što se tiče visoko konfliktnih razvoda i položaja djece u takvim razvodima, nema dovoljno edukacija, praksa je neujednačena, a emocionalno zlostavljano dijete se ne prepoznaje i nezaštićeno je.

Cilj ove dvodnevne edukacije je da sudionici razmijene iskustva te probaju ujednačiti praksu, kako bi se djecu u središtima obiteljskih sukoba što bolje zaštitilo.

Izvor: http://www.rva.hr/vijest/2020/7441-djeca-su-u-teskim-razvodima-emocionalno-zlostavljana-i-nedovoljno-zasticena

Podijeli...