NTC sustav učenja

U organizaciji Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnice Obiteljski centar, u četvrtak 31. ožujka 2016.g., svoje stručno predavanje je održao dr. Ranko Rajović, po mnogima, najveći autoritet na području odgoja i obrazovanja. Dr. Ranko Rajović je autor NTC sustava učenja, doktor interne medicine iz Novog Sada, a područje kojim se bavi je neurofiziologija i njena primjena u pedagogiji. Predsjednik je Odbora za darovite, međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece.

U Požegi je održao petosatnu edukaciju pod nazivom „NTC SUSTAV UČENJA – rana stimulacija djece i razvoj intelektualnih sposobnosti kroz igru“.

Edukacija se sastojala od radionica i predavanja, a dr. Rajović je govorio o funkcionalnom znanju, fiziologiji razvoja mozga, razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti te su se sudionici upoznali sa praktičnim aktivnostima radi svladavanja NTC tehnika.

Ova praktična edukacija namijenjena je roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, psiholozima i drugim stručnjacima koji se bave odgojem i obrazovanjem djece te  zainteresiranim građanima koji žele čuti više o novim znanstveno utemeljenim spoznajama o ranom poticanju intelektualnog razvoja. S obzirom da se radi o vrhunskom i popularnom stručnjaku, njegova predavanja su posjećena do posljednjeg mjesta. Tako je bilo i u Požegi. Na poziv Podružnice Obiteljski centar odazvali su se većina osnovnih škola u županiji, dječji vrtić, zdravstvene ustanove i stručnjaci raznih profesija koji se u svom svakodnevnom poslu bave djecom ili su i sami roditelji tako da je kapacitet od 38 polaznika radionice popunjen u roku od nekoliko dana kao i predavanje na kojem je sudjelovalo 130 sudionika.

 

Podijeli...