OBAVIJEST KORISNICIMA o novoj organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena CZSS Požega

Za vrijeme trajanja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, u CZSS Požega obavljaju se svi poslovi iz djelokruga rada centra za socijalnu skrb.

Rad Prijemnog ureda organiziran je u vremenu od 8,00 do 12,00 sati, svaki radni dan.

U prijemni ured korisnici se primaju jedan po jedan, na način da se prije prvog neposrednog kontakta izvrši provjera izrečene mjere samoizolacije, korisnik je dužan potpisati Izjavu da nije imao temperaturu, respiratorne smetnje te da prema svom saznanju nije bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Prije ulaska u Centar korisniku se mjeri temperatura koja ne smije biti  veća od 37,2 C te korisnik mora dezinficirati ruke. Iste zaštitne mjere vrijede i za korisnike koji se u centar za socijalnu skrb i Podružnicu Obiteljski centar primaju po prethodnom dogovoru. 

Do prijema korisnika u Centar isti na svoj red čekaju na otvorenom, ispred Centra.

Korisnici koji su u tretmanu Odjela za djecu, mlade i obitelj, Odjela za odrasle osobe i Stručne cjeline za novčane naknade, primaju se po prethodnom dogovoru s nadležnim djelatnikom na način da će između dva zakazana termina biti razmak od najmanje 10 minuta za koje vrijeme se prostorija mora prozračiti, a dodirne točke dezinficirati. Do prijema od strane nadležnog stručnog radnika korisnici čekaju na svoj red na otvorenom i nakon prijema ne zadržavaju se u centru za socijalnu skrb.

Neposredni odlazak djelatnika u obitelji korisnika obavlja se u svim situacijama kada je to potrebno. U domovima korisnika zadržava se što je kraće moguće, a sve u skladu s pravilima struke, uz korištenje zaštitne opreme.

U Centru za socijalnu skrb Požega i Podružnici Obiteljski centar usluga obiteljske medijacije kao i usluge savjetovanja i pomaganja provode se neposredno u službenim prostorijama ili online (Skype, Zoom i sl.) kada je moguće, uz prethodan dogovor termina.

Programi pripreme za posvojitelje organizirat će se i provoditi online (Zoom i sl.).

Upućuju se korisnici da i nadalje sve aktivnosti provode, koliko je to moguće, e-komunikacijom na adresu www.czsspozega@czss-pozega.hr, telefonom na broj 034/273-807, putem faxa na broj 034/273-675, poštom na adresu Centar za socijalnu skrb Požega, Dr. Filipa Potrebice 2, 34000 Požega.

Stručne radnice Podružnice Obiteljski centar dostupne su na brojeve 034/276-162 (socijalna radnica), 034/276-165 (odgajateljica, sveuč. spec. prava djece), 034/276-133 (psihologinja).  

Na web stranicama Centra za socijalnu skrb Požega www.czss-pozega.hr dostupni su obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava i usluga iz sustava socijalne skrbi. 

 

https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/ministrica-vesna-bedekovic-predstavila-mjere-ublazavanja-u-sustavu-socijalne-skrbi/12742

Podijeli...