Obilježen Međunarodni dan djece žrtava nasilja

Udruga Humanum u partnerstvu s Gradom Požegom, Centrom za socijalnu skrb Požega, Podružnicom Obiteljski centar Požega i Policijskom upravom Požeško-slavonskom u travnju ove godine započela je s provedbom javne akcije aktivnog i preventivnog djelovanja u sprječavanju i borbi protiv nasilja.

Kako kažu iz Udruge Humanum, svrha ove inicijative je poduzeti preventivne mjere u sprečavanju i borbi protiv nasilja te analizirati stvarno stanje i probleme nasilja unutar obitelji, nad i među djecom na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Akciju je svojim dolaskom podržao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

– Podržavamo ovu akciju, svjesni problematike koja se događa u našoj bližoj i daljoj okolici. Ovo je jedna hvale vrijedna akcija koju grad Požega podupire i bit ćemo i dalje aktivni u pomaganju, kako bismo upozorili da su svi oblici nasilja apsolutno neprimjereni, da ih osuđujemo i upućujemo najmlađe i starije na koji način će rješavati ovu problematiku. Dužnost je svih nas da sprječavamo nasilje, jer slabijima moramo osigurati da se nasilje ne događa– poručio je gradonačelnik Puljašić.

Aktivnosti građanske akcije „Tko ljubav dobije – nasilje od sebe odbije!“ provodit će se u trajanju od sedam mjeseci – od travnja do listopada 2019. prilikom čega će biti organizirano niz različitih aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama – djeci, mladima, obiteljima, osobama starije životne dobi te stručnjacima koja se bave prevencijom i rješavanjem problema nasilja.

 

Izvor: Grad Požega

Podijeli...