Pomoć u kući – Poziv na iskaz interesa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

Nositelj projekta Grad Požega zajedno sa partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega, provodi projekt pod nazivom „PUK31“. Projekt je odobren u okviru Otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena-faza III“, te je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

U sklopu projekta „PUK31“ Grad Požega objavljuje poziv na iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge u trajanju od 6 mjeseci (1.10.2022. – 28.3.2023.) u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Potencijalni prijavitelji su osobe s prebivalištem na području grada Požege i prigradskih naselja.

Na poziv za iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške mogu se prijaviti:
• Osobe starije od 65 godina kojima je potrebna pomoć druge osobe pod uvjetom da im pomoć u kući ne mogu osigurati bračni drug ili djeca
• Osobe mlađe od 65 godina koje su teško pokretne ili nepokretne
• Osobe koje nemaju sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju
• Osobe koje pravo na socijalnu uslugu pomoći u kući ne ostvaruju po niti jednoj drugoj osnovi.

Ukoliko u kućanstvu žive supružnici kojima je potrebna pomoć, molimo ispuniti 2 obrasca (za svaku osobu posebno).

Pozivamo sve zainteresirane starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju da ispune obrasce: Zahtjev za ostvarivanje pomoći u kući i Izjavu u slučaju pandemije COVID-19 te ih dostave e-mailom, poštom ili osobnom dostavom, zajedno sa preslikom osobne iskaznice, najkasnije do 22.9.2022. na adresu:

Grad Požega
Trg Svetog Trojstva 1 (osobni dolazak: radnim danom 8:00-14:00h, pisarnica)
34 000 Požega
Tel: 099/5311-315
e-mail: marin.corluka@pozega.hr

Kriterij za odabir će se odrediti nakon prijave svih potencijalnih korisnika te će svaki korisnik koji ostvari pravo na pomoć u kući biti obaviješten telefonskim putem.

 

Izvor: pozega.hr

Podijeli...