Preporuka u svrhu sprečavanja epidemije bolesti uzrokovane COVID-19

Budući da je dana 13. ožujka 2020. godine donijeta odluka o prekidu rada vrtića, kao i nastave u školama, uz mogućnost dovođenja djece u vrtiće i škole ukoliko roditelji nisu u mogućnosti zbrinuti djecu dajemo Preporuku kako slijedi.

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prosljedilo je dana 28. veljače 2020. godine naputak o postupanju Ministarstva zdravstva vezan uz opravdanu zabranu posjeta u ustanovama socijalne skrbi, kao i Preporuku o postupanju prema specifičnim mjerama zaštite vezano uz nCoV bolest (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a dana 3. ožujka 2020. godine svim pružateljima socijalnih usluga za djecu upućeno je mišljenje ovog Ministarstva o ostvarivanju osobnih odnosa s roditeljima i/ili članovima obiteljima, kao i uputa o informiranju roditelja o mjerama prevencije i opreza dostavljamo u obliku dokumenta niže.

Dodatno, dana 11. ožujka 2020. godine slijedom preporuke Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (Broj: 07/01-72/40-20) upućena je preporuka pružateljima socijalnih usluga u Istarskoj županiji.

Budući da je dana 13. ožujka 2020. godine donijeta odluka o prekidu rada vrtića, kao i nastave u školama, uz mogućnost dovođenja djece u vrtiće i škole ukoliko roditelji nisu u mogućnosti zbrinuti djecu dajemo preporuku kako slijedi.

Svim pružateljima socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj preporučamo da se pridržavaju ranije navedenih preporuka te da redovito prate preporuke na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr), Ministarstva zdravstva (www.zdravlje.gov.hr) i Ravnateljstva civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr) na kojima se svakodnevno objavljuju ažurirani podaci vezano uz koronavirus, kao i mjere prevencije te u skladu s istim organiziraju rad i pružanje socijalnih usluga.

Preporuka u svrhu sprečavanja epidemije bolesti uzrokovane COVID-19

PONAVLJAMO: Naputak o postupanju svim pružateljima usluga socijalne skrbi i Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19) – 12.3.2020. – Možete pronaći OVDJE.

 

Izvor: https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/preporuka-u-svrhu-sprecavanja-epidemije-bolesti-uzrokovane-covid-19-14-3-2020/12644

Podijeli...